Tájékoztatás a digitális oktatásra való átállásról

Tájékoztatás a digitális oktatásra való átállásról

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

A Kormány 2020. november 10-i döntése alapján  ismét digitális oktatásra tértünk át. Azok a tanulók, akik az iskolában hagyták felszerelésüket, bejöhetnek érte és hazavihetik napközben (7.00-15.45), erről kérem tájékoztassák az osztályfőnököt.

A digitális oktatás azt jelenti, hogy a gyereknek minden tanórája online, a Teams-en keresztül lesz megtartva órarendi időben. Tehát az első óra 8:25-kor kezdődik, a gyereknek be kell lépnie az online órára, majd a csengetési rend szerint lesz vége az órának, következik a szünet, és így tovább. Az órák meg lesznek tartva, a diákoknak azokon részt kell venniük. A Teams rendszeren kiadott feladatokat (legyen az házi feladat, vagy az óra ideje alatt megoldandó feladat, vagy dolgozat) a tanulóknak meg kell oldaniuk, mert azokra – ahogy a szaktanár jelzi előre – jegyet kaphatnak. Ha a gyerekek hiányzása, feladatok nem teljesítése eléri az óraszám, feladatok 30%-át, akkor félév előtt osztályozó vizsgára, beszámoltatásra kötelezhetők, valamint ha nem készítik el a feladatokat határidőre, azért elégtelent kaphatnak. Éppen ezért kérem Önöket, nyomatékosítsák gyermekeikben, hogy függetlenül attól, hogy otthon lesznek fizikálisan, attól még lesz tanítás, amin részt kell venniük. Az érdemjegyeket továbbra is az E-Krétába rögzítjük. Amennyiben valakinek nincs számítógépe / okostelefonja / tabletje, vagy gond van az interneteléréssel, bejöhet az iskolába, és 8.25-14.45-ig felügyelet alatt valamelyik számítógépteremben részt vehet az online órákon, kérem ez esetben vegyék fel a kapcsolatot az osztályfőnökkel.

Fontos, hogy mindenki figyelje az e-mail-címét, a Teams felületét, illetve iskolánk honlapját és az E-Krétát, amelyeken keresztül a hivatalos információkat közvetítjük!

A digitális oktatásra való átállás nem érinti az érettségi vizsgák, az OKTV-k, a központi írásbeli felvételi vizsgák, a pedagógiai mérések lebonyolítását. Ezek az egészségvédelmi intézkedések szigorú betartása mellett, a jogszabályokban, a versenykiírásokban, illetve az eljárásrendekben meghatározott előírások szerint, a vizsgázók, illetve a tanulók jelenlétével folytatódnak.

Az ebédbefizetést november 11-től központilag lemondtuk, a befizetett összeget a következő befizetéskor jóváírjuk.

Mindenkinek jó egészséget és eredményes online oktatást kívánunk!

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek