Törökország

Törökország (6)

2011. október 11 - 18.

szombat, 07 december 2013 09:34

Törökország Élménybeszámoló

Írta:

Október 1-jén, az iskola előtt találkozott kis csapatunk: Szandi,Én,Szvoboda tanárnő és Bagyarik tanárnő.7.50-re jött értünk a tranzit busz ami a repülőtérre vitt minket. A két óra várakozást leginkább beszélgetéssel és gyakorlással öltöttük,aztán a repülőnk 10.50kor szállt fel ami Isztambulba repített minket.
Az első repülő utunk két óra hosszú volt aztán újabb két órát vártunk arra a gépre ami elvisz minket a tengerperti Antalyába.Ez az út csak egy óra hosszú volt de mindenki jobban izgult mert amikor leszálltunk egy addig csak e-mailban létező személy várt minket. De ahogy reméltük nagyon kedves és segítőkész családokhoz kerültünk mind a ketten.
Az első nap megtartottuk a projekt bemutatókat amik a játékos tanulásról szóltak, és a szünetben kipróbálhattuk a tradicionális török ételeket amik nagyon finomak voltak. A program után a diákok elmentek egy közeli kávézóba, hogy egy kicsit megismerkedhessünk és egy nagyon jó csapat gyűlt össze szerencsére. Sokat nevettünk és viccelődtünk senki sem tudott tökéletesen angolul de mindenki megértett mindent. A következő nap a Manavgat vízesést néztük meg elsőnek,aztán az Aspendos színházat,az Alanya-i várat,megnéztük a híres Apollo templomot is és a Damlatas barlangot, mindegyik gyönyörű volt, és szívesen vissza mennék még a családommal is. Este elmentünk egy bárba mert nem akart senkise haza menni azonnal.
Pénteken Kas-ba mentünk és egy hotelben aludtunk mert elég messze van a két város egymástól,de út közben megálltunk megnézni Phaselis-t. Körübelül délután 2-re értünk oda, lepakoltunk a szobákba aztán mindenki ment medencébe fürdeni,bár nem volt annyira meleg az idő.A medencében az elképzeltekkel ellentétben tengervíz volt és nem klóros.Este átmentünk az egyik lengyel fiú és a fogadója szobájába de aztán inkább elmentünk a hotel teraszához. Másnap egy hajó útra mentünk .A hajó út nagyon szép volt, a Földközi-tengeren hajókáztunk és megnéztünk egy szigetet amin egy régi templom romjai voltak, aztán visszafelé megállt a hajós,hogy aki akar ússzon egy kicsit a tengerben, amit a tanárnőék ki is próbáltak de mi inkább maradtunk a hajón. Fél 9 körül értünk haza és mindenki nagyon szomorú volt mert az volt az utolsó előtti nap.Hétfőn egy vendéglátóipari szakközépiskolába mentünk ahol megtanulhattuk hogy hogy készül a törölközőből elefánt,kutya és hattyú. Koktélokat is készíthettek és poharakkal is megtanulhattak egyensúlyozni a bátor jelentkezők. Délután átmentünk az egyik török fiú, Ahmet otthonába,hogy utoljára együtt lehessen a csapat.
Este egy másik fogadó rendezett egy bulit de a fogadóm,Sinem nem akart menni, ezért mi ketten kihagytuk a búcsúzkodást,szóval én csak a repülő téren tudtam elbúcsúzni pár ország diákjaitól.
Ezt leszámítva nagyon élveztem az utazást és remélem utazhatok még a programmal.

szerda, 26 szeptember 2012 07:38

Museums

Írta:

Our students (Béres Hajni 11b, Debreczeni Jacqeline 11a, Kovács Dorka 11a, Rácz Bence 11b) preparing for the German meeting, which topic was „The Beginnings of Education”, visited the  National Pedagogical Library and Museum in Budapest, and saw the permanent exhibition entitled after Johannes Amos Comenius’s first picture book for pupils: „ORBIS PICTUS - visual aid at schools”.

 

After that the students travelled to the Martonvásár Brunszvik Castle where they could enjoy the famous exhibition of the Nursery museum (Óvodamúzeum).

 

Vásárhelyi Pál Secondary Trade School 2011.

csütörtök, 20 szeptember 2012 13:36

Bitter Alexandra filmje

Írta:

csütörtök, 20 szeptember 2012 13:27

Milas TV - Összefoglaló

Írta:

Éppen a magyar csapat tartja a bemutatóját :)

hétfő, 05 március 2012 09:25

2011 október

Írta:

{gallery}kepek/comenius/2011_torokorszag{/gallery}

kedd, 28 február 2012 14:24

Comenius 2011 Törökország

Írta:

{gallery}kepek/comenius/2011_torokorszag{/gallery}