hétfő, 27 április 2015 00:00

A diákigazolvány igénylésének a menete

Értékelés:
(0 szavazat)

tájékoztatás

362/2011. (XII: 30.) kormány rendelet értelmében megváltoztak a diákigazolvány igénylésére vonatkozó rendelkezések.

  1. 1.Az igénylés megkezdése előtt, amennyiben a jogosult nem rendelkezik érvényes fényképpel és aláírás képpel a központi fénykép adatbázisban, úgy az okmányirodában szükséges ezek elkészíttetése. A fényképezési szolgáltatás igénybevételéhez az alábbi iratokat kell a jogosultnak az okmányirodában bemutatnia:

  • Születési anyakönyvi kivonat és lakcímkártya vagy
  • egyéb érvényes személyazonosító okmány (személyi igazolvány, útlevél, jogosítvány) és lakcímkártya

  1. 2.Az okmányirodai folyamat során a jogosult adatai ellenőrzésre kerülnek a személyi adat- és lakcímnyilvántartás alapján.

  1. 3.Az eljárás részeként a jogosult egy Nemzeti Egységes Kártyarendszer adatlapot kap az okmányirodai ügyintézőtől, melyen a nyilvántartásban szereplő adatok, a fénykép és 14. éven felüli jogosult esetében az eredeti aláírás szerepel. 14 éven aluli jogosult esetében az aláírás mezőt üresen kell hagyni, illetve kitöltés esetén nem kerül feldolgozásra. Ezen adatlapnak része a 16 karakterből álló NEK azonosító, mely a diákigazolvány igénylési folyamatában kap szerepet, ezért ezen adatlap megőrzésére a jogosultnak fokozottan ügyelnie kell. Amennyiben a NEK azonosító elveszik, úgy az adatlapról másolat kérhető az okmányirodában.

  1. 4.Ha a fénykép és aláírás kép érvényességi idején belül a jogosult személyes vagy lakcím adatai megváltoznak, úgy egy új adatlap kiállítása válik szükségessé, melyen új NEK azonosító található.

Az okmányirodai fényképezés szolgáltatás ingyenes a jogosultak számára.

Intézményi igénylési folyamat:

A tanuló az intézményi ügyintézőnél a titkárságon jelenti be a diákigazolvány iránti igényét. Az ügyintézőnek megadja a NEK azonosítót a NEK adatlap és a lakcímkártya bemutatásával, valamint az intézménynek megfizeti az igazolvány díját. (1.400,- Ft)

Az Okmányirodai fényképkészítés során kapott NEK adatlapot az igénylőnek kell megőriznie.

Megjelent: 6082 alkalommal Utoljára frissítve: hétfő, 27 április 2015 06:13

Címünk

Budapesti Gazdasági SZC Vásárhelyi Pál Technikum

1212 Budapest, Széchenyi utca 95.

+36 1 278 30 60

Azonosítók

OM azonosító: 203061/021

Telephely kódja: 001

Írj nekünk!

titkarsag@vasarhelyi.info

Hasznos linkek